tisdag 18 oktober 2011

Örtkryddad lax



Fisk serverar jag idag. Ungarna rynkar på näsan så jag har stekt några falukorvsbitar till dem. Hm! Tycker det har blivit väldigt mycket korv den senaste tiden. Men är det bara bra korv så okej. Måste få tid att göra min egen korv.

Mitt problem är att jag inte hittar ceulosafjälster. Är det någon som vet var jag kan köpa det? Hittar länkar till en sida på nätet men de verkar ha slutat sälja för jag kan inte hitta produkten i deras sortiment.

4 laxfilébitar
1/2 kruka timjan
1 kruka basilika
saft från en halv citron
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 stor bananschalottenlök
3 tomater
5 dl grädde
3 msk hummerfond
Skala och skiva löken tunt.
Skiva tomaterna.
Lägg lök och tomater i en smord ugnsfast form.
Lägg laxbitarna ovanpå.


Hackade timjan och basilika.
Fördela örterna på laxen.
Pressa citronen över.


Blanda grädde, salt, svartpeppar och hummerfond och häll det i formen.


Grädda ca 20 minuter i ugnen 200 grader.

Servera med kokt potatis och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar