Sidor

torsdag 6 september 2012

Kesoplättar


Detta gick verkligen hem hos ungdomarna. Alla tog om och Max tog tillochmed tre gånger.
Måste laga det en gång gubben är hemma. Med lax, räkor, rödlök och rom är detta en hit.

När Ulrika bjöd på kesoplättar fick jag ett mycket enkelt recept:
1 ägg
1 dl mjöl
500 gram Keso

Men självklart måste jag ändra.

500 gram Keso
4 ägg
3 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
knappt 1 krm svartpeppar

Blanda allt i en bunke och använd stavmixer för att få en slät smet. 
Lite Keso klumpar gör inget.




Låt smeten stå och svälla lite.

Klicka ut i stekpannan och stek lite så det blir yta.
Vänd och tryck ut till en plätt.
Använd inte för hög värme.
Vänd några gånger tills du märker att kesoplätten är klar.


Till kesoplättarna serverade jag stekt bacon, finhackad rödlök, vitlöksdressing samt salsa av tomat och gurka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar