Sidor

måndag 26 november 2012

Pasta Carbonara

Skyndar mig hem från IKEA. Utvecklingssamtal med Max i eftermiddag och jag ska hinna göra mat också. Blir idag supersnabbt och väldigt enkelt. Pasta Carbonara älskas av alla. Själv tycker jag den är godast om den innehåller lite strimlad kyckling också. Löken går utmärkt att byta ut mot en purjolök eller faktiskt helt uteslutas.

1 gul lök
5 paket bacon
6 dl grädde/mjölk
1-2 dl riven ost
3 äggulor
2 krm svartpeppar
nypa salt

Hacka löken fint.
Stek mjuk.
Skär bacon i mindre bitar och stek bland löken.
Tillsätt grädde/mjölk.
Koka några minuter.
Rör ner osten och låt den smälta.
Krydda och smaka av.
Dra undan från värmen och rör ner lätt uppvispade äggulor.

Servera med pasta och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar