Sidor

onsdag 21 november 2012

The Butterfly Project

Foto: Maja


Känner du någon som skadar sig själv på ett eller annat sätt? Vet du någon som skär sig för att ångesten inuti blir så stor att trycket måste lättas?

Maja hittade The Butterfly Project på YouTube och hon ritade en fjäril på sin arm. Hon vet vem fjärilen är till och personen vars namn fjärilen bär vet också om det. Men Maja valde att inte skriva ut namnet för att inte hänga ut personen som ska hjälpas.

Jag har flera fina tjejer omkring mig som använder detta sättet att lätta på oron och paniken. Magda gjorde så under en period och vi arbetade bort det. Inte alla kan hjälpas så lätt och snabbt som Magda men alla är värda att få en chans.

Kanske kan din fjäril hjälpa. Din fjäril kanske kan få personen att tänka ytterligare en gång och kanske rent av välja att istället komma till dig och prata.

Kanske kan stödet från andra hjälpa. Faktumet att det finns andra som vet, som ser, kanske kan hjälpa.

  1. När du känner att du vill skära. Ta en penna och rita en fjäril.
  2. Döp den efter någon speciell. Någon du älskar. En släkting eller ett syskon. Kanske ett husdjur. Någon som får dig att må bra.
  3. Du får inte skrubba bort den.
  4. Om du skär innan den är borta så dödar du den.
  5. Om du har mer än en fjäril så dör alla när du skär.
  6. En annan person kan rita fjärilen men då måste du tänka på att den är extra speciell.
  7. Om du inte skär dig kan du ändå rita en fjäril. Då döper du den efter någon som  du vet skär sig eller har det jobbigt. DÅ måste du berätta det för den personen så att han/hon vet.


http://butterfly-project.tumblr.com/

2 kommentarer:

  1. <3 Min finaste underbara vackra Fjäril!! Va träffande att hon hittat ett så fint projekt som kan kopplas till det smeknamn jag gav henne för fem år sedan <3 <3 <3
    Underbara flicka :)

    SvaraRadera
  2. Tänkvärt och oerhört viktigt.
    Tack för att du, Maja och Magda delar med er!

    SvaraRadera