Sidor

måndag 4 november 2013

Stuvade makaroner och falukorv


Det är något konstig med falukorv. Hundar och ungar blir som galna så fort falukorv kommer in i vårt hus.

Är väldigt misstänksam och jag serverar inte korv ofta men idag gör jag undantag.

Jag gör stuvade makaroner på så sätt att jag kokar pasta och stuvning var för sig. Sedan blandar jag helt enkelt i makaronerna i stuvningen när den är klar.

1 liter makaroner (okokta)
8 dl mjölk
2 dl grädde
4 msk mjöl
1-1 1/2 tsk salt
1-2 krm vitpeppar

Koka makaronerna.
Vispa ihop mjöl och mjölk.
Koka upp under omrörning.
Tillsätt grädde och koka upp igen.
Låt koka i 3 minuter.
Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera med stekt falukorv, rårivna morötter och strimlad vitkål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar