Sidor

måndag 16 oktober 2017

Svampbollar

Riktigt goda icke-kött-bullar. Väldigt enkla och perfekt att frysa in till dagar när jag inte orkar laga mat till både familjen och mig.
Originalreceptet kommer från vegomagasinet.se och jag följde det ganska precist. Istället för salvia kanske jag nästa gång kommer att smaksätta med vitlök eller något annat gott. Bara testa sig fram.

1 gul lök
500 gram champinjoner
1 msk olivolja
3 dl valnötter
3 msk majsstärkelse
2 tsk mörk soja
2 tsk torkad salvia
3 krm salt
1/2-1 krm svartpeppar

Hacka lök och champinjoner fint.
Fräs lök och svamp tills det har släppt all vätska och fått lite färg.
Mixa under tiden valnötter till ett fint mjöl i matberedare.
Blanda ner lök och svamp i matberedaren och mixa till en slät smet.
Lägg över i en skål och blanda ner majsstärkelse, sojasås, torkad salvia, salt och svartpeppar.
Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna i lite olja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar